RSS
Бабините бухтички

Бабините бухтички

5  от 2
Date 22, 2017
Twitter  Stumbleupon  Delicious  Facebook  Digg      Print   Send   Качване на изображения с рецепта   Добавяне към моята книга
Hamilton Бабините бухтички
От категория Закуски

Публикувано в Закуски Рецепти

Съставки

2 ч ч брашно
1 бакпулвер
1 равна лъжичка сол / не повече /
2 супени лъжици меко масло
3/4 ч ч газирана вода
олио за пържене

Инструкции

Изсипете брашното в голям плитък съд. Ще се меси и трябва да е удобно. Поръсете бакпулвера върху брашното и разбъркайте. Добавете солта и отново разбъркайте.
Поставете маслото върху горната смес. Започнете с помощта на дланите си да втривате маслото в брашното, докато се получат трохи. Затоплете газираната вода в микровълновата. Трябва да бъде леко топла, а не гореща. Започнете да сипвате по малко от водата върху сместа и да месите докато се получи топка тесто. Ще ви отиде около 125 мл. вода. Не трябва да е нито меко, нито твърдо.
Оставете тестото за 15 минути да почине. Разделете го на 8 части. Всяка осминка разточете на кръг с диаметър около 15 см. и дебелина около два милиметра. Пригответе всички предварително.
Загрейте олиото в подходящ съд и започнете да пържите. Когато тестото се надигне, внимателно обърнете вашия балон, за да се изпържи и от другата страна. Става бързо. Не включвайте котлона на най – високата степен.

  • Подготовка 2 Час 25 минути
  • Готвене 1 Час
  • Общо време! 3 Час 25 минути
  • Порции 6
  • Трудност Лесно
Нови мнения
» Все още никой от членовете не е коментирал рецептата. Можете да бъдете първият, който да напише коментар.
Свързани рецепти
Не са намерени свързани рецепти